Termékek Menü

Horgászok borultak az 5-fokos Tiszába - majdnem ottmaradtak!

police.hu
2018. 11. 28. 23:22:27

Hatalmas szerencséje volt annak a három debreceni horgásznak, akik tegnap Tiszaszőlős közelében az élő folyóba borultak csónakjukkal. Valószínűleg néhány percen múlt az életük.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrsének körzeti megbízottja 2018. november 28-án 14 óra 30 perc körül Tiszaszőlősön, az Aranyosi kikötőben éppen a szolgálati kisgéphajókat téliesítette, amikor a kikötőmester riasztotta, hogy horgászok borultak a Tiszába.

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal beüzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult. Körülbelül 600 méter után a folyóban két bajba jutott férfit találtak, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak. A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már.  

Egy harmadik társuk ezalatt sikeresen kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben. A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba beemelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette csónakjával. A három debreceni lakost a kikötő melegedőjébe vitték, ahol a vizes ruháikat levették, a kandalló mellé ültették őket és forró itallal melegítették át testüket. Az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a férfiakat.

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír hajózás Tisza-tó baleset