Termékek Menü

Beindulhat a busahalászat a Tisza-tavon!

Smart Fishing
2019. 03. 19. 11:10:06

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft., a Tisza-tó régió halászati hasznosítója szeretné ha az általa kezelt területen a busa mennyisége érdemben csökkenni tudna, ennek érdekében új halászmódszereket tesztelnek február óta.

Az állított és úsztatott hálók teljesítménye alul múlta a várakozásokat. A halászok egy új szerszám alkalmazását javasolták, amivel tapasztalataik szerint eredményesen fogható a busa. A probléma súlyára való tekintettel a társaság hozzájárult, hogy februártól kísérleti jelleggel a halászok fejenként 10 darab, 2-4 m átmérőjű fenékvarsát helyezzenek el a Tiszán, amivel reményeik szerint sok busát foghatnak. Az első tapasztalatok pozitívak: a szerszámok meglehetősen szelektívek és a kisebb méretű busákat is képesek megfogni. Az előírásoknak megfelelően a fenékvarsák - a törpeharcsa varsákhoz és csapdákhoz hasonlóan - minden esetben megvannak jelölve.

A tevékenység azért zajlik, hogy a horgászati szempontból értékesebb őshonos halfajok az élettérért és táplálékbázisért folytatott küzdelemben előnyt élvezzenek. Ezért a társaság kéri, hogy a kihelyezett halászati eszközökhöz ne nyúljanak, azokban kárt ne okozzanak! Ezúton is köszönjük horgásztársaink megértését és türelmét!

Kép és szöveg: http://sporthorgasz.eu